29-2-2008 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Π.Ο.Ε. ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ

Θεσσαλονίκη, 29-2-2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο επισκέφθηκε εθιμοτυπικά το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.), με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Καθηγητή Ιατρικής του Α.Π.Θ. Γιώργο Παρχαρίδη.

Ο κ. Παρχαρίδης ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τους σκοπούς και τις δραστηριότητες της Π.Ο.Ε . Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην γραφειοκρατία που ταλανίζει μέχρι σήμερα τους νεοπρόσφυγες από την τ. Σοβιετική Ένωση και στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης και διεκδίκησης που προγραμματίζονται για την 19η Μαϊου στην Πλατεία Αγίας Σοφίας .

Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε. για την αμέριστη και ειλικρινή συμπαράσταση του και ως έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος του ανέφερε την πρωτοβουλία του Δήμου για το μνημείο της γενοκτονίας, που κοσμεί ήδη την πλατεία Αγίας Σοφίας.

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε. ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την ουσιαστική και σταθερή συμπαράστασή του στο έργο της Π.Ο.Ε. και εξέφρασε την ευχή – πρόταση κάποια από τις πλατείες της προσφυγομάνας Θεσσαλονίκης να ονομαστεί Πλατεία Γενοκτονίας. Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι η πρόταση αυτή μπορεί να εξετασθεί και υλοποιηθεί στις υπό διαμόρφωση περιοχές της ανατολικής πλευράς της πόλης .