7-8-2007 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη, 7-8-2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος χαιρετίζει με ικανοποίηση το πρόσφατο ομόφωνο ψήφισμα της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, που διαπιστώνει την ανάγκη αλλαγής του νομικού και διοικητικού καθεστώτος, που διέπει το ίδρυμα της Παναγίας Σουμελά.

Το ψήφισμα αυτό που υποστηρίχθηκε και υπερψηφίστηκε από όλους τους Βουλευτές της Επιτροπής όλων των κομμάτων (γεγονός όχι σύνηθες στα χρονικά της Βουλής), εκφράζει με πιστότητα την συντριπτική πλειοψηφία του ποντιακού ελληνισμού και ικανοποιεί γενικά το δημόσιο αίσθημα .

Ταυτόχρονα δικαιώνει πλήρως τις πρωτοβουλίες και αποφάσεις, που από το 2004 έλαβε και μεθοδικά προώθησε για υλοποίηση το διοικητικό συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος καθώς επίσης και την σχετική με το θέμα αυτό απόφαση του 6ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποντιακού Ελληνισμού στις 6-9 Ιουλίου 2006.

Τέλος αποτελεί αποστομωτική απάντηση στους ελάχιστους που εμφανίζονται ακόμη υπέρμαχοι του επί 44 χρόνια υφιστάμενου καθεστώτος, τους οποίους προτρέπουμε να συνταχθούν με την νομιμότητα και βεβαίως με την ομόφωνα εκφρασθείσα απόφαση της Βουλής.

Είμαστε βέβαιοι ότι η διαφαινόμενη και δρομολογηθείσα ήδη εξέλιξη αποκαθιστά την νομιμότητα στο Ιερό Ίδρυμα, ενισχύει, επιβεβαιώνει και ενδυναμώνει την ενότητα του ποντιακού ελληνισμού και ισχυροποιεί τους παραδοσιακούς, πνευματικούς και λατρευτικούς δεσμούς του με την Παναγία Σουμελά.

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Παρχαρίδης - Καθηγητής Ιατρικής Α.Π.Θ

Ο Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Γαβρίδης – Δικηγόρος