Συνεργασία HELLAS SAT με τη Διεθνή Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων και την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος για την ανοικτή μετάδοση της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας από την Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου.

Μαρούσι, 8 Αυγούστου 2013

Ανακοινώνεται ότι παρά την αναστολή της λειτουργίας της ΕΤ3, θα καταστεί και φέτος εφικτή, για τέταρτη συνεχή φορά, η μετάδοση το Δεκαπενταύγουστο της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας από την Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου. H Hellas Sat θα παράσχει και φέτος δωρεάν τη δορυφορική χωρητικότητα στην Ευρώπη και Μέση Ανατολή για όσες ώρες χρειαστεί η μετάδοση και η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων και η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος θα αναλάβουν τα έξοδα του συνεργείου εξωτερικών μεταδόσεων στην Τραπεζούντα με σκοπό να παρέχεται για πρώτη φορά φέτος ανοικτή η μετάδοση σε όποιο τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό σταθμό της Ελλάδος ή του Εξωτερικού θελήσει να μεταδώσει το σημαντικό αυτό γεγονός του Ποντιακού Ελληνισμού.

Μπορεί οποιοσδήποτε να λάβει το σήμα της μετάδοσης ελεύθερο χωρίς κωδικοποίηση με κεραία στραμμένη στο δορυφόρο HELLAS SAT 2, αφού ρυθμίσει το δέκτη του στα εξής χαρακτηριστικά λήψης:

Δορυφόρος HELLAS SAT 2,  39 Μοίρες Ανατολικά

Χρόνος Μετάδοσης: (05.00 UTC – 11.00 UTC)

Για Ευρωπαϊκή Κάλυψη
Downlink Central Frequency: 11039.500 MHz (Ver)
FEC: ¾
Symbol Rate : 6.600 Msys
Bandwidth : 9MHz


Για Κάλυψη στη Μέση Ανατολή
Downlink Central Frequency: 11457.500 MHz (Ηοr)
FEC: ¾
Symbol Rate : 6.600 Msys
Bandwidth : 9MHzΓεωγραφική κάλυψη Ευρωπαϊκής δέσμης του Δορυφόρου HELLAS SAT 2

Γεωγραφική κάλυψη Μέσης Ανατολής του Δορυφόρου HELLAS SAT 2