ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ3

            ΔΙΕΘΝΗΣ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε)


                           

Θεσσαλονίκη, 5-8-2013

Αρ.Πρ.:2

 

Προς: Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος Αντώνη Σαμαρά

Κοινοποίηση: Αρχηγούς Κομμάτων
Υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη
Υφυπουργό αρμόδιο  για δημόσια ραδιοτηλεόραση  Παντελή Καψή

 

     

       Κύριε Πρωθυπουργέ,
       Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε)  το οποίο προέκυψε κατά τις αρχαιρεσίες στις 3-8-2013 έλαβε την πολιτική εντολή από τους συνέδρους  του παγκοσμίου οργανωτικού συνεδρίου να σας αποστείλει αυτή την επιστολή με την οποία  διατυπώνουμε με όλη την ένταση της φωνής μας και της ψυχής μας, την αντίθεσή μας στο κλείσιμο της ΕΡΤ 3, του μοναδικού καναλιού εκτός Αθηνών,  που εξέπεμπε  oλοκληρωμένο 24 ωρο πρόγραμμα για όλη την Ελλάδα και μέσω δορυφόρου για όλο τον κόσμο.
       Η ΕΡΤ3 κύριε Πρωθυπουργέ, ήταν αυτή που έφερε με εικόνα και ήχο, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και την Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα του ιστορικού Πόντου στα σπίτια μας, για να την δουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας στην Αυστραλία, την Γερμανία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά .

       Η ΕΡΤ3 κύριε Πρωθυπουργέ, ήταν αυτή που με τα δελτία ειδήσεων, τις ενημερωτικές εκπομπές, τις εκπομπές για τον πολιτισμό, την λαογραφία, την Περιφέρεια, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τα ειδικά αφιερώματα στην ελληνική ύπαιθρο από τον Έβρο  ως την Κρήτη και από την Σάμο μέχρι την Κέρκυρα, με κέντρο έδρα την Θεσσαλονίκη έφερνε σε εμάς τους απόδημους την ζώσα και δρώσα Ελλάδα της Περιφέρειας, όπως κανένα άλλο κανάλι τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό.

        Η ΕΡΤ3 κύριε Πρωθυπουργέ, με την καλύτερη σχέση κόστους οφέλους, εργαζόμενους χαμηλά αμειβόμενους, εκπομπές υψηλής τηλεθέασης, πρέπει να επαναλειτουργήσει για όλους τους προαναφερόμενους λόγους. Το ζητούμε, το διεκδικούμε, το απαιτούμε. 

     Η ΕΡΤ3 κύριε Πρωθυπουργέ , ζητούμε από εσάς να αναθεωρήσετε την αρχική σας απόφαση για την ΕΡΤ3  και να μην συμβάλετε περαιτέρω στον ακρωτηριασμό της επικοινωνίας  μας με την πατρίδα. Η ΕΡΤ3  πρέπει να ξαναβγεί στον αέρα.

 
                                                             Για το Δ.Σ

           Ο Πρόεδρος                                                                             Ο Γενικός Γραμματέας              

     Γεώργιος Παρχαρίδης                                                                     Ιωάννης Αντωνιάδης