Συνάντηση Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού,  με την ηγεσία των Ποντίων.

 

Συνάντηση Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, με την ηγεσία των Ποντίων


Τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Γιώργος Παρχαρίδης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων, κ. Γιώργο Βαρυθυμιάδη.

Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η Οργάνωση της Εκδήλωσης για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, για την οποία αρμόδια εκ του νόμου είναι η Περιφέρεια Αττικής.

Αποφασίστηκε η εκδήλωση να συνδιοργανωθεί από την Περιφέρεια και τους Ποντίους, την Κυριακή 19 Μαΐου 2013, με επιμνημόσυνη δέηση στη Μητρόπολη Αθηνών, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου και θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση των Φορέων των Ποντίων.

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε., κ. Γιώργος Παρχαρίδης, ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, διότι, όπως επεσήμανε, «τόσο ως Νομάρχης Αθηνών, όσο και με τη σημερινή του ιδιότητα, στήριξε και στηρίζει, όχι μόνο τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας, αλλά και κάθε άλλη σημαντική εκδήλωση των Ποντίων της Αττικής».


Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, υπογράμμισε ότι θεωρεί πατριωτικό καθήκον και χρέος απέναντι στην ιστορία μας, τη διοργάνωση και ενίσχυση εκδηλώσεων που «συμβάλλουν στη διατήρηση της γνώσης και της μνήμης, για γεγονότα που συγκλόνισαν την Ελλάδα, όπως αυτό της Γενοκτονίας των Ποντίων».

Η Περιφέρεια Αττικής σημείωσε «ήταν και θα παραμείνει αρωγός στις Εθνικοτοπικές Ομοσπονδίες, που ασχολούνται με την ιστορία, την πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά, τη διάλεκτο, τα ήθη και τα έθιμα κάθε περιοχής και κάθε κομματιού του Ελληνισμού. Στην Αττική άλλωστε, ζούνε και δραστηριοποιούνται συμπολίτες μας με καταγωγή από κάθε γωνιά της χώρας».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλέφωνα: 213 2063501, 213 2063505, 210 6993404

Fax: 210 6929775, 210 6993110

e-mail: [email protected]