ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Λ.ΝΙΚΗΣ 1, ΤΚ:54624, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ:2310 227-822 FAX:2310 227-213
e-mail:[email protected]
www.poe.org.gr
 
 
Θεσσαλονίκη,  9-4-2012

 
    
    Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
 
    Όπως είναι γνωστό η Ελληνική Βουλή την 24η Φεβρουαρίου 1994 αναγνώρισε την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού,  με σχετική ομόφωνη  απόφασή του. Έκτοτε την Γενοκτονία αναγνώρισαν η Κυπριακή Δημοκρατία, η Σουηδία, σειρά πολιτειών των Η.Π.Α. καθώς και το Κοινοβούλιο της Νότιας Αυστραλίας.
     Εν όψει της προεκλογικής περιόδου όπου όλοι οι Έλληνες πολίτες θα κληθούμε να ψηφίσουμε την νέα κυβέρνηση,  την νέα σύνθεση της Βουλής,  σας παρακαλούμε θερμά να μας γνωστοποιήσετε τις προθέσεις σας στο ζήτημα της Διεθνοποιήσεως της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού,  ούτως ώστε να ενημερωθούν όλοι οι Έλληνες Πολίτες ποντιακής καταγωγής σε Ελλάδα και ομογένεια.
     Ελπίζουμε, πιστεύουμε και ευχόμαστε ότι σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της χώρας θα σταθεί αλληλέγγυο στον αγώνα των ποντιακών οργανώσεων στην Ελλάδα και στην διασπορά,  που με την συνεργασία και στήριξη των Αρμενίων και  Ασσυρίων ζητούν την αναγνώριση των Γενοκτονιών που διαπράχθηκαν στην Μικρά Ασία και τον Πόντο από τους Οθωμανούς και Κεμαλικούς κατά την περίοδο 1914-1923. 
 
            
            
                                                    Με εκτίμηση
         Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γενικός  Γραμματέας
     Γεώργιος Παρχαρίδης                                              Γεωργιάδης Γιώργος
  Καθηγητής Καρδιολογίας                                                Δημοσιογράφος