ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΡΧΑΡΙΔΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ-ΑΡΜΕΝΙΩΝ-ΑΣΣΥΡΙΩΝ

Γεώργιος Παρχαρίδης
Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ
Πρόεδρος Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος
 
 
    Χαιρετίζω θερμά εκ μέρους της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος,   την σημαντική αυτή εκδήλωση με θέμα την Γενοκτονία Ελλήνων – Αρμενίων -Ασσυρίων.
     Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και ιδιαίτερα στην Γραμματεία Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών ομάδων αλλά θα πρέπει να ξέρετε κ. Γιάνναρη ότι  δεν συμφωνούμε με το και  «ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων» και θα θέλαμε η Επιτροπή αυτή να ονομάζεται Γραμματεία Προσφυγικού Ελληνισμού .
    Η Νέα Δημοκρατία έχει ξαναδιοργανώσει συμπόσιο για την Γενοκτονία στο Κιλκίς με πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ  και έτσι θεωρούμε πολύ σημαντικό που για δεύτερη φορά οργανώνει συμπόσιο για Γενοκτονία. Ευχής έργων θα ήταν να οργανώσουν παρόμοιες εκδηλώσεις και τα υπόλοιπα κόμματα. Εμείς θα ζητήσουμε από όλα τα κόμματα να μας απαντήσουν ποια θα ήταν η θέση τους ως προς το θέμα της Διεθνούς Αναγνώρισης  των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής.  
    Κυρίες  και Κύριοι το θέμα της Γενοκτονίας είναι θέμα καθαρά πολιτικό διότι επιστημονικά έχει ξεκαθαριστεί από την πλέον αρμόδια Επιτροπή,  την Διεθνή Ένωση Ακαδημαϊκών για την Μελέτη των  Γενοκτονιών η οποία με απόφασή  της  το 2007 αναγνώρισε ότι η  Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των Ελλήνων της Ανατολής,  Αρμενίων και Ασσυρίων έχει πραγματοποιηθεί από την Τουρκία.
      Η γενοκτονία αυτών των τριών Χριστιανικών πληθυσμών  δεν διαφέρει σε τίποτα και έτσι έχουμε έναν Θύτη – Τρεις  γενοκτονίες.
     Πιστεύω στόχος όλων μας είναι η Διεθνής  Αναγνώριση της Γενοκτονίας και αυτό μπορεί να γίνει με πολύ στενή και φιλική συνεργασία των Ελλήνων των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Φωτεινό παράδειγμα μιας τέτοιας στενής συνεργασίας είναι η αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, των Αρμενίων και Ασσυρίων από το Σουηδικό Κοινοβούλιο, τον Μάρτιο του 2010. Όπως και η Αναγνώριση της Γενοκτονίας από την Βουλή της Νότιας Αυστραλίας τον Απρίλιο του 2006  με πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Αυστραλίας  κ. Άτκινσον ο οποίος υπήρξε και ομιλητής στην Πλατεία Αγίας Σοφίας,  σε εκδήλωση που διοργανώνει κάθε χρόνο η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος. 
     Η Τουρκία πρέπει να κάνει αυτό που τους είπε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2006,  όπου το θέμα έβαλε στο Ευρωκοινοβούλιο η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.  Τους είπε λοιπόν η Ευρώπη,  η Τουρκία να συμφιλιωθεί με την ιστορίας της και να αναγνωρίσει τις σφαγές των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων που πραγματοποιήθηκαν την εποχή εκείνη.  
    Επειδή μ’ αρέσει να λέω  τα του Καίσαρος τω Καίσαρι θα πρέπει να αναγνωρίσω ότι ο κ. Ερντογάν έκανε αρκετά θετικά βήματα με πρώτο και καλύτερο που επέτρεψε να πραγματοποιείται κάθε χρόνο η Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο.   Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος ήταν και τις δυο  φορές παρούσα και θα είναι και φέτος.
      Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος πιστεύει οτι ο αγώνας που κάνει για την Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας είναι καλό και για την Τουρκία διότι εμείς πιστεύουμε ότι οι καλές σχέσεις των δύο κρατών όπως και καλές σχέσεις  των δύο λαών μπορούν να επιβιώσουν διαχρονικά στηριζόμενα στην ιστορική αλήθεια. Και η ιστορική αλήθεια είναι ο τι η Γενοκτονία έχει διαπραχθεί.  Εμείς επίσης πιστεύουμε ότι οι Έλληνες Ποντιακής καταγωγής  με τους Ποντιόφωνους της  Τουρκίας μπορούν να δημιουργήσουν γέφυρες επικοινωνίας των δύο λαών. Ζητούμε τέλος από τον Πρωθυπουργό κ. Ερντογάν μιμούμενο τον Βίλυ Μπράντ να πει μια λέξη την λέξη συγγνώμη για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής,  Αρμενίων και Ασσυρίων.