7τομη εγκυκλοπαίδεια με τίτλο «Πόντος: Από την Αρχαιότητα έως Σήμερα» από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία

Θεσσαλονίκη, 2-11-2011

 

Προς: Όλα τα σωματεία μέλη της

Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

 

Αγαπητοί συμπατριώτες,

 

Η εφημερίδα Ελευθεροτυπία στα πλαίσια της έκδοσης του ενθέτου «Ιστορικά», θα θέσει σε κυκλοφορία από τον ερχόμενο Νοέμβριο τη σειρά «Πόντος: Από την Αρχαιότητα έως Σήμερα». Η σειρά, όπως μαρτυρά ο τίτλος της, αφορά στην ιστορία του Πόντου από την περίοδο της ίδρυσης των ελληνικών αποικών στα παράλια του Ευξείνου Πόντου, έως την εγκατάσταση των ποντίων στην Ελλάδα μετά τη Γενοκτονία, στις αρχές του 20ου αιώνα. Συνεπώς, καλύπτει χρονικά όλη την περίοδο της ιστορίας των ελλήνων του Πόντου. Επιπλέον, ο τελευταίος τόμος περιέχει άρθρα σχετικά με τις εγκαταστάσεις των ποντίων και άλλα, με λαογραφικό περιεχόμενο, που αναφέρονται στη μουσική και τον χορό Η σειρά αποτελείται συνολικά από επτά τόμους.

 

ΤΟΜΟΣ 1: Μύθος - Αρχαιότητα - Ελληνιστική εποχή - Ρωμαϊκή εποχή. Επιστημονική Επιμέλεια: Ηλίας Πετρόπουλος, Ελένη Μεντεσίδου. 

ΤΟΜΟΣ 2: Βυζάντιο. Επιστημονική Επιμέλεια: Αλέξης Σαββίδης

ΤΟΜΟΣ 3: Οι Έλληνες του Πόντου και η Οθωμανική Αυτοκρατορία  (1461-1908) Επιστημονική Επιμέλεια: Άρτεμις Ξανθοπούλου-Κυριακού 

ΤΟΜΟΣ 4: Οθωμανική Περίοδος 1774-1910. Επιστημονική Επιμέλεια: Κώστας Φωτιάδης 

ΤΟΜΟΣ 5: Δεκαετία 1910-1920. Επιστημονική Επιμέλεια: Κώστας Φωτιάδης 

ΤΟΜΟΣ 6: Τούρκοι ιστορικοί μιλούν για τον Πόντο. Επιστημονική Επιμέλεια: Βλάσης Αγτζίδης

ΤΟΜΟΣ 7: Εγκαταστάσεις Ποντίων – Λαογραφία. Επιστημονική Επιμέλεια: Ελένη Γαβρά.

 

Μετά από πρωτοβουλία της Επιτροπής Ιστορίας και Μνημείων της Π.Ο.Ε. η εφημερίδα Ελευθεροτυπία δέχθηκε να παραχωρήσει στην ομοσπονδία σημαντικό αριθμό αντιτύπων της σειράς, εκτός της καθιερωμένης διανομής του ενθέτου, που γίνεται κάθε Κυριακή. Οι επτά τόμοι της σειράς θα δοθούν ως πακέτο σε χαμηλότερη από την αγοραστική τους τιμή. Εκμεταλλευόμενοι αυτή τη ρύθμιση οι Σύλλογοι της Π.Ο.Ε. έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τη σειρά σε χαμηλό κόστος, το οποίο θα είναι μικρότερο των 14€ και θα εξαρτηθεί από τον αριθμό αντιτύπων, που θα παραγγείλει η ομοσπονδία.

 

Παρακαλούνται όσοι από τους Συλλόγους της Π.Ο.Ε. επιθυμούν να αποκτήσουν τη σειρά «Πόντος: Από την Αρχαιότητα έως Σήμερα» να ενημερώσουν την γραμματεία της ομοσπονδίας, προκειμένου να γίνει η παραγγελία των ανάλογων αντιτύπων.

 

 

Με εκτίμηση

 

          Ο Πρόεδρος Ο Γενικός  Γραμματέας

   Γεώργιος Παρχαρίδης   Γεώργιος Γεωργιάδης

Καθηγητής Καρδιολογίας       Δημοσιογράφος