Επιστολή της Π.Ο.Ε. προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε είχαμε καταθέσει τις προτάσεις μας στο υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο σας που αφορούσε την καταπολέμηση ορισμένων μορφών ξενοφοβίας και ρατσισμού.

 

Είχαμε ζητήσει τότε από εσάς να φροντίσετε ούτως ώστε στο άρθρο 4 να μην παραλείπονται ουσιαστικά οι γενοκτονίες των Ελλήνων Ποντίων και Αρμενίων από τις πρόνοιες του σχετικού  άρθρου διότι ο κίνδυνος ολικής άρνησης και χλευασμού των μαρτυρίων των θυμάτων μας ακόμη και από πολιτικά πρόσωπα είναι ορατός.

 

Τα γεγονότα κ. Υπουργέ μας δικαίωσαν αφού γίναμε μάρτυρες δηλώσεων του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη πριν λίγες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη περί του «Πόσο μεγάλη είναι  η τιμή της Θεσσαλονίκης να είναι η γενέτειρα του Μουσταφά Κεμάλ» όπως και της δημόσιας τοποθέτησης της αντιδημάρχου Κομοτηνής Σιμπέλ Μουσταφάογλου περί «υποτιθέμενης ποντιακής γενοκτονίας» άποψη που οδήγησε τελικά το Δήμο της περιοχής να αρνηθεί την διοργάνωση εκδήλωσης μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων. Επίσης αναφέρουμε προσβλητικές και προκλητικές εκφράσεις στελέχους οικολογικής οργάνωσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης λίγες μέρες πριν που προσέβαλαν βάναυσα την ιερή μνήμη των θυμάτων μας.

 

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε κύριε Υπουργέ, δεκάδες τέτοιες δηλώσεις και τοποθετήσεις πολιτικών στελεχών που έχουν πληθύνει το τελευταίο διάστημα.

 

Δυστυχώς δεν έχουμε ενημέρωση για την τύχη του νομοσχεδίου που εισηγείστε.

 

Ελπίζουμε αν τελικώς έρθει στην Βουλή, να συμπληρωθεί το άρθρο 4 με την πρότασή μας, διότι τελικώς η Ομοσπονδία μας θα είναι υποχρεωμένη εκ του θεσμικού της ρόλου να κινηθεί ακόμα και νομικά η ίδια εναντίον οποιουδήποτε εντός της ελληνικής επικράτειας συνειδητά και απροκάλυπτα προσβάλει την μνήμη των θυμάτων μας κατά το πρότυπο των Εβραϊκών οργανισμών όπου γης που με επιτυχία φέρουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου όλους όσους αμφισβητούν το Εβραϊκό ολοκαύτωμα την ηθική πολιτική και νομική καταδίκη των αρνητών του ολοκαυτώματος και την οικονομική αποζημίωση των απογόνων των θυμάτων για λόγους ψυχικής οδύνη.

 

Με εκτίμηση

 

              Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γενικός Γραμματέας

    Γεώργιος Παρχαρίδης                                                     Γεωργιάδης Γιώργος

Καθηγητής Καρδιολογίας                                                    Δημοσιογράφος