Χαιρετισμός Γεώργιου Παρχαρίδη, προέδρου Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στην κεντρική εκδήλωση Μνήμης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στην πλατεία Αγ. Σοφίας, 19-05-2011

Αγαπητοί φίλοι, πατριώτες και πατριώτισσες, μαχητικοί νέοι και νέες των ποντιακών σωματείων,

 

Εκ μέρους του Δ. Σ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, σας ευχαριστώ θερμά για την πρόθυμη ανταπόκρισή σας στο σημερινό προσκλητήριο μνήμης, τιμής και αγώνα.

 

Είμαστε και σήμερα εδώ στην Πλατεία Αγίας Σοφίας της προσφυγομάνας Θεσσαλονίκης, πιστοί στην υπόσχεση που δώσαμε να εκπληρώσουμε ένα ιερό προγονικό χρέος.

 

Να τιμήσουμε τη μνήμη των 353.000 προγόνων μας, θυμάτων της γενοκτονικής εθνοκάθαρσης, που εμπνεύστηκαν οι Νεότουρκοι και ολοκλήρωσαν με τις πιο σκληρές και απάνθρωπες μεθόδους οι Κεμαλικοί.

 

Να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας σε κάθε προσπάθεια σκόπιμης παραχάραξης και διαστρέβλωσης της ιστορίας σε βάρος της συλλογικής μας μνήμης.

 

Να διαδηλώσουμε όλοι μαζί την ανυποχώρητη απόφασή μας να διεκδικήσουμε αγωνιστικά την ηθική καταδίκη των θυτών και τη διεθνή αναγνώριση του διαπραχθέντος εγκλήματος της γενοκτονίας μέχρι την τελική δικαίωση.

 

Να απαιτήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση να εντάξει την Γενοκτονία των προγόνων μας στα προς διευθέτηση εκκρεμή θέματα με την τουρκική κυβέρνηση, από την Βουλή των Ελλήνων να ενημερώσει τα κοινοβούλια των ξένων χωρών και από ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο της χώρας να υποστηρίξει ενεργά το αίτημα της διεθνούς αναγνώρισης και καταδίκης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

 

Θεωρούμε δε υποχρέωσή μας από το βήμα αυτό να εκφράσουμε την δικαιολογημένη δυσφορία του Ποντιακού Ελληνισμού για την δυστυχώς διαπιστούμενη επί μακρά σειρά ετών αναντιστοιχία λόγων και έργων του πολιτικού μας κόσμου εν σχέση προς την προβολή και προώθηση του παμποντιακού αιτήματος για διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας.

 

Ο διάσπαρτος σε όλον τον κόσμο Ποντιακός Ελληνισμός με το πλήθος των οργανώσεών του, ζωντανό και δραστήριο κομμάτι του οικουμενικού Ελληνισμού, είναι και θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή του αγώνα και θα αγωνισθεί με όλα τα μέσα μέχρι την τελική δικαίωση των θυμάτων της γενοκτονίας και την ηθική ικανοποίηση όλων ημών των επιγόνων.

 

Υποδεχόμαστε σήμερα με συγκίνηση και καλωσορίζουμε στην Θεσσαλονίκη τον ευαίσθητο πολίτη του κόσμου, Ελληνοαμερικανό Γερουσιαστή της Πολιτείας Ρόουντ Άιλαντ κ. Λεωνίδα Ραπτάκη, με συντονισμένες και μεθοδικές ενέργειες του οποίου αναγνωρίσθηκε το έτος 2008 η γενοκτονία των Ποντίων στην Πολιτεία του. Στο πρόσωπό του τιμούμε όλους τους άξιους απόδημους Έλληνες σε κάθε γωνιά του κόσμου, που δεν ξεχνούν την καταγωγή τους και αγωνίζονται επίμονα και αποτελεσματικά για τα εθνικά μας θέματα.

 

Υποδεχόμαστε επίσης σήμερα με ιδιαίτερη χαρά τον μαχητικό κοινωνιολόγο και πολιτικό επιστήμονα φίλο Μιχάλη Χαραλαμπίδη, η συμβολή του οποίου στην ανάδειξη και προβολή του αιτήματος της αναγνώρισης της γενοκτονίας εντός και εκτός Ελλάδος υπήρξε πράγματι αποφασιστική.

 

Τους ευχαριστούμε για την προθυμία τους να είναι οι ομιλητές στη σημερινή εκδήλωση και τους παραδίδουμε το βήμα.