ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΠΟΕ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Θεσσαλονίκη, 14-9-2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε) αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γεώργιο Παρχαρίδη, τον Γενικό Γραμματέα Κωνσταντίνο Γαβρίδη και τον συντονιστή της Επιτροπής για τη γενοκτονία Ιωάννη Αντωνιάδη, επισκέφθηκε την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στις 14-9-2006 και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Έλμαρ Μπροκ, τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Έλληνα Ευρωβουλευτή Αντώνιο Τρακατέλλη και τον Έλληνα Ευρωβουλευτή Γεώργιο Δημητρακόπουλο, μέλος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Παραδόθηκε στον κ.Μπροκ υπόμνημα του Δ.Σ για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, συνοδευόμενο με υποστηρικτικό του αιτήματος υλικό (Τα ντοκουμέντα της γενοκτονίας του Καθηγητή Κώστα Φωτιάδη).

Το ίδιο υπόμνημα παραδόθηκε και στον Ολλανδό Ευρωβουλευτή Κάμιελ Έρλιγκς, μέλος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συντάκτη της έκθεσης της επιτροπής για την πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία .

Στην έκθεση αυτή που υπερψηφίστηκε από τα μέλη της επιτροπής, αναφέρεται ότι η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου πρέπει να αντιμετωπισθεί ισότιμα με τη γενοκτονία των Αρμενίων, ως προϋπόθεση για τη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

Το τελικό κείμενο της έκθεσης διαμορφώθηκε ύστερα από τροπολογία που κατέθεσε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής Γεώργιος Δημητρακόπουλος, που είχε συνεχή επικοινωνία για το θέμα αυτό με τον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε Γεώργιο Παρχαρίδη.

Η έκθεση της επιτροπής εισάγεται προς συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 26-9-2006 στο Στρασβούργο και κατά τις εκτιμήσεις έμπειρων Ευρωβουλευτών, με τους οποίους συναντήθηκε η αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Π.Ο.Ε , αναμένεται να υπερψηφισθεί.